Ева Майдел

Ева Майдел (родена Паунова) е член на Европейския парламент и председател на най-голямата организация на асоциации и граждански движения в Европа – Международно Европейско движение. Тя е инициатор и съосновател на сдружението Образование България 2030. В Европейския парламент тя е член на Комисията по индустрия и енергетика, както и на Комисията по икономически въпроси.

Приоритетите на Майдел са насочени към насърчаване на качественото образование и създаването на умения, внедряване на иновации и технологии, както и подкрепа на предприемачите и инвестициите в Европа. Тя вярва, че качественото образование е основа за икономическото развитие и прогрес на обществото, поради което работи на европейско и национално ниво за създаването на образователни политики, подпомагащи младите да развиват талантите си.

Работата на Ева Майдел е призната от Файненшъл Таймс, което я поставя в „New Europe 100“ – класацията на най-ярките хора от Централна и Източна Европа, които променят света и чрез своите идеи и иновативни решения. Също така е част от селекцията „30 под 30“ за Европа на списание Форбс. Изданието Политико я определя за една от „най-впечатляващите 28 личности от 28-те държави-членки на ЕС, които оформят и разтърсват Европа“. Два пъти е носител на приза „Евродепутат на годината“. Изданието Аполитикал включва Ева Майдел в класацията си за 20-те най-влиятелни млади политици в света за 2018 г.